Tegu on mahlase koogiga, mis meenutab porgandivormi.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
5. veebruar 2020, 12:00

Tervislik ja mahlane: toorjuustuträpsuline porgandikook

Täiesti juhuslikult lugesin, et mõned päevad tagasi tähistati mõnel pool maailmas porgandikoogipäeva. Milline tore kokkusattumus! Ei ole minu arvates valet ega halba päeva, et porgandeid koogiks küpsetada. Siin üks mahlane isend, ilma lisatud rasvaineta ning vitamiinirikastest porganditest pungil.

Peal on koogil ka toorjuustukeerud, kuid kuna kasutasin rafineerimata kookospalmisuhkrut, küpses see kenasti karamellitooni. Kes otsib saia tekstuuriga kooki, siis see retsept jäta kõrvale. Tegu on mahlase koogiga, mis meenutab porgandivormi. Keeksivormi asemel võid kooki küpsetada ka ümmarguses koogivormis või kandilises brownie-vormis.

Ei ole minu arvates valet ega halba päeva, et porgandeid koogiks küpsetada. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Toorjuustuträpsuline porgandikook

  • 300 g ehk umbes 2 suurt porgandit
  • 3 muna
  • 150 g (võimalusel suhkruta) õunakastet
  • 1/2 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
  • 200 g toortatra- või nisujahu
  • 70 g + 1 sl rafineerimata suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl kaneeli
  • veidi riivitud muskaatpähklit
  • soovi korral väike peotäis hakitud Kreeka pähkleid või rosinaid
  • 100 g toorjuustu

Valmista kooki nii:
Koori ja riivi porgand. Klopi munad porgandi, õunakastme ja vaniljega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, 70 g suhkrut, küpsetuspulber ja maitseained ning lisa porgandisegule. Soovi korral lisa ka pähklid või rosinad. Sega taignaks ning vala küpsetuspaberiga kaetud keskmise suurusega keeksivormi. Klopi toorjuust 1 sl suhkruga ühtlaseks ning tõsta laikudena koogile. Tõmba toorjuust noaotsaga koogil siiruviiruliseks ning küpseta 45-50 minutit 180 kraadi juures, kuni kook on keskelt küps.

Vaata blogipostitust SIIT!