Tervislik ja mahlane: toorjuustuträpsuline porgandikook
Peal on koogil ka toorjuustukeerud, kuid kuna kasutasin rafineerimata kookospalmisuhkrut, küpses see kenasti karamellitooni. Kes otsib saia tekstuuriga kooki, siis see retsept jäta kõrvale. Tegu on mahlase koogiga, mis meenutab porgandivormi. Keeksivormi asemel võid kooki küpsetada ka ümmarguses koogivormis või kandilises brownie-vormis.
Toorjuustuträpsuline porgandikook
- 300 g ehk umbes 2 suurt porgandit
- 3 muna
- 150 g (võimalusel suhkruta) õunakastet
- 1/2 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
- 200 g toortatra- või nisujahu
- 70 g + 1 sl rafineerimata suhkrut
- näpuotsatäis soola
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl kaneeli
- veidi riivitud muskaatpähklit
- soovi korral väike peotäis hakitud Kreeka pähkleid või rosinaid
- 100 g toorjuustu
Valmista kooki nii:
Koori ja riivi porgand. Klopi munad porgandi, õunakastme ja vaniljega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, 70 g suhkrut, küpsetuspulber ja maitseained ning lisa porgandisegule. Soovi korral lisa ka pähklid või rosinad. Sega taignaks ning vala küpsetuspaberiga kaetud keskmise suurusega keeksivormi. Klopi toorjuust 1 sl suhkruga ühtlaseks ning tõsta laikudena koogile. Tõmba toorjuust noaotsaga koogil siiruviiruliseks ning küpseta 45-50 minutit 180 kraadi juures, kuni kook on keskelt küps.
Vaata blogipostitust SIIT!
Kommentaarid (0)