EVELIN ILVESE KOKAKOOL: rohelised oad soojendavate vürtsidega (7)
4-6le
Vaja on:
1 spl head õli (nt seesami)
1 spl võid või gheed
500 mL rohelisi ube, tükeldatud (või sparglit või okrat)
500 mL häid kartuleid, õhukeseks viilutatud (proovi siniseid!)
1-3 küünt küüslauku, peeneks hakitud
1 spl värsket ingverit, riivitud
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
1⁄2 tl kurkumi pulbrit
1⁄2 tl cayenne (maitse järgi)
750 mL purustatud tomateid koos mahlaga
1 tĺ meresoola
Kaunistuseks maitserohelist (lehtpeterselli, koriandrit, murulauku vms)
Tee nii
Kuumuta madalal kuumusel õli ja või sees rohelised köögiviljad ja kartul, lisa ingver, vürtsköömned, koriander, kurkum ja cayenne, prae umbes 5 minutit, kuni kartulid pisut pruunistuvad.
Seejärel lisa küüslauk ja tomatid, maitsesta soolaga ja hauta veel 10 minutit – kuni köögiviljad on mõnusalt pehmed (ära üle lase!) .
Söö omaette roana, aga kui tahad toekamat tunnet, serveeri juurde natuke hautatud riisi. Raputa üle ohtra maitserohelisega ja mõnus soojus püsib sinus veel kaua!
Kommentaarid