Foto: PantherMedia/Scanpix
Lõunasöögi retseptid
2. veebruar 2020, 07:43

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: rohelised oad soojendavate vürtsidega (7)

Jagan teiega täna üht imelihtsat ja kiiret soojendavat rooga, millega on tore päästa oma lõunane või õhtune söögikord.

4-6le

Vaja on:

1 spl head õli (nt seesami)
1 spl võid või gheed
500 mL rohelisi ube, tükeldatud (või sparglit või okrat)
500 mL häid kartuleid, õhukeseks viilutatud (proovi siniseid!)

1-3 küünt küüslauku, peeneks hakitud 
1 spl värsket ingverit, riivitud

1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit

1⁄2 tl kurkumi pulbrit

1⁄2 tl cayenne (maitse järgi) 
750 mL purustatud tomateid koos mahlaga
1 tĺ meresoola

Kaunistuseks maitserohelist (lehtpeterselli, koriandrit, murulauku vms)

Tee nii 

Kuumuta madalal kuumusel õli ja või sees rohelised köögiviljad ja kartul, lisa ingver, vürtsköömned, koriander, kurkum ja cayenne, prae umbes 5 minutit, kuni kartulid pisut pruunistuvad.

Seejärel lisa küüslauk ja tomatid, maitsesta soolaga ja hauta veel 10 minutit – kuni köögiviljad on mõnusalt pehmed (ära üle lase!) .

Söö omaette roana, aga kui tahad toekamat tunnet, serveeri juurde natuke hautatud riisi. Raputa üle ohtra maitserohelisega ja mõnus soojus püsib sinus veel kaua!