Toiduuudised

LUGEJA KÜSIB | Retseptides soovitatakse tihti küpsetada ahjus pöördõhurežiimil. Millega pean arvestama, kui kasutan tavakuumust? 

Ragne Värk, 5. veebruar 2020, 06:00
Retseptides soovitatakse tihti küpsetada ahjus pöördõhurežiimil. Millega pean arvestama, kui kasutan tavakuumust, pärib lugeja.

Pöördõhk on üks ahju küpsetamisrežiimidest ja kui see funktsioon on olemas ning retsept seda soovitab, võiks seda ka kasutada.
Pöördõhuga küpsetamisel jaotub soojus ahjus ühtlasemalt, kuid arvestama peab sedagi, et ahi on kuumem. Seega kui retseptis on antud kuumus pöördõhuga küpsetamiseks, siis tavakuumust kasutades peaks ahju temperatuur olema umbes 20 kraadi suurem. Näiteks kui soovitatakse küpsetada pöördõhurežiimil 180 kraadi juures, siis tavarežiimil küpsetades kuumuta ahi 200 kraadini.

Edasi lugemiseks: