Nädala kook

NÄDALA MAIUS! Mandli ja pistaatsiapähkli batoonid  

Pille Enden, 24. jaanuar 2020, 15:07
Foto: Jaan Heinmaa
Batoonid sisaldavad maiasmokale sobivat head-paremat - mandleid, pistaatsiapähkleid, kookoshelbeid, kondenspiima ja šokolaadi. Selline hõrgutis võib vabalt asendada koogitükki.

Koostisosad
1 dl Kooritud pistaatsiapähklid
2 dl Mandlid
110 g Digestiivküpsised
50 g Kookosõli
2 dl Kookoshelbed
1.5 dl Kondenspiim suhkruga
1 dl Kuivatatud jõhvikad
GLASUURIKS JA KAUNISTUSEKS
150 g Tume šokolaad
0.5 dl Hakitud pistaatsiapähklid
0.5 dl Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine

16 tk

1. Rösti 1 dl pistaatsiapähkleid kuival pannil, lase jahtuda ja haki. Rösti mandlid kuival pannil.

2. Töötle mandlid, purustatud küpsised, kookosõli, kookoshelbed ja kondenspiim kombainis ühtlaseks massiks. Sega hulka hakitud pistaatsiapähklid ja peenestatud jõhvikad.

3. Pane mass küpsetuspaberile, vormi u 15x 20 cm plaadiks, suru tihedalt kokku ja siledaks. Pane vähemalt 1 tunniks või kuni mass on lõikamiseks piisavalt tahe, külmkappi.

4. Lõika massist u 2-2,5 cm x 6-7 cm batoonid.

5. Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil. Kasta batoonid šokolaadi ja tõsta restile nõrguma. Puista peale hakitud pähkleid ja jõhvikaid ja lase taheneda. Säilita külmkapis.