HEAD ÕLLESÕPRADE PÄEVA: 10 argist retsepti, millele kesvamärjuke annab hõrgu hingamise
Klikka retseptil: Õlles hautatud kana
Kana ja õlu passivad hästi, linnaste magusus toob vürtsid kenasti esile. See retset sisaldab ühe tootja pakisegu, ent võib vabalt kasutada ka mõnd teist või hoopiski paari lusikatäit meelepärast teravat purgikastet.
Klikka retseptil: Õlles hautatud lillkapsas
Rohkelt C-vitamiini sisaldavat ja kapsastest kõige kergemini seeduvat lillkapsast võib kasutada hoopis mitmekülgsemalt kui üksnes vormiroogades või toorelt dipikastmega krõbistamiseks. Ka omaette söögikorraks, nagu selles retseptis. Magus-kirbe õllemekk annab kapsale piisavalt maitset, lisa veel vaid soola, värskust sidrunist, teravust tšillist ja küüslaugust ning maitsed ongi paigas. Hautamisvedelik hoia alles ja kasuta lisandi (nt riisi, tatra, pasta, kinoa) keetmiseks. Roog sobib ka veganile, kui jätad või ja juustu lisamata.
Klikka retseptil: Juustuleib tumeda õllega
Juust ja õlu võtavad leivas enda hooleks üsna tugeva selgrooga maitsekombinatsiooni tekitamise ning mitmeviljajahu kasvatab liha luudele. Nii sünnib mõnus kore leib.
Klikka retseptil: Veiseliha-porgandihautis tumeda õllega
Pikalt haududes muutub liha nii pehmeks, et lausa sulab suus. Maitseküllane porter annab roale oma mõnusa nüansi. Paku koos kartuli-pastinaagipüreega.
Klikka retseptil: Õlles röstitud part ahjuköögiviljadega
Pardiliha saab õllest aid jumekust ja maitset juurde. Õlu omakorda hoolitseb, et pikemat küpsemisaega vajav linnuke ära ei kuivaks.
Klikka retseptil: Õlles hautatud karrine hakkliha-kapsahautis
Kiirelt valmiv argiroog, kus õlles hautamine annab kapsale mõnusa maitse – alkohol aurustub välja. Karri koos jaapani sojakastmega lisab roale põnevat idamaist mekki. Serveeri hautist keedetud speltatangu, riisi või kartuliga.
Klikka retseptil: Õllepraad punase kapsa salatiga
Mõnusalt krehvtine õllepraad maitseb hästi tummise kapsasalatiga. Tervislikkust jagub samuti.
Klikka retseptil: Frititud sibularõngad õlletainas
Mõnus sibulamagus suupiste.
Klikka retseptil: Friteeritud õunad õlletainas
Magustoit saab kõige parem hapudest õuntest. Serveeri soojana, lisandiks võid pakkuda vanillijäätist.
Klikka retseptil: Magus õllepäts
Üks tore suupiste, milles kasutatud kirsiõlut!
Kommentaarid (0)