Toiduuudised
29. jaanuar 2020, 06:00

NÄDALA NIPP: kuivanud saia „värskenduskuur“

Kui oled poest ostnud viilutamata ciabatta, sepiku või mõne muu saialise, mis on järgmiseks või ülejärgmiseks päevaks ebameeldivalt kõvaks muutunud, ära seda minema viska, vaid toimi järgmiselt.

Kui oled poest ostnud viilutamata ciabatta, sepiku või mõne muu saialise, mis on järgmiseks või ülejärgmiseks päevaks ebameeldivalt kõvaks muutunud, ära seda minema viska, vaid toimi järgmiselt.

Pane sai fooliumile. Tee saiale noaga sisselõiked (nagu lõikaksid viile), aga ära saia põhja läbi lõika. Piserda saiale ja viilude vahele oliiviõli ning raputa maitseks kergelt soola. Soovi korral võid viilude vahele pista ka küüslauguviile.Paki sai fooliumisse ja jäta 15–30 minutiks maitsestuma. Küpseta seda 200 kraadi juures 10–20 minutit ehk saia pehmenemiseni. Küpsemise lõpus võid saia ülemise osa fooliumist lahti harutada, et tekiks krõbe koorik. Ahjust võetud sai tuleb ära süüa kohe.

Edasi lugemiseks: