Linnuliha retseptid

Pardiraguu papardelledega 

Pille Enden, 31. jaanuar 2020, 08:25
Foto: Jaan Heinmaa
Luksuslikult maitsevat rooga on mugav valmistada pardikoivalihast, mida mõnes suures ketipoes müüakse. Roa võib valmistada ka tervetest koibadest või fileest. Raguu võib vabalt eelmisel päeval valmis teha ja uuesti üles soojendada, sest nii maitse aina paraneb.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
340 g Pardikoivaliha (või 2 pardikoiba või väiksemat fileed)
1 tk Sibul
1 tl Fenkoliseemned
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Loorberileht
1 dl Hakitud petersell
8 tk Tüümianioks
1.5 dl Punane vein
1 spl Tomatipüree
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
2 dl Kanapuljong
2 tl Punase veini äädikas
1 spl Rosinad
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
2 spl Röstitud seedermänniseemned
4 spl Riivitud parmesani juust
300 g Papardelled vm laiemad lintnuudlid

Valmistamine

1. Kuumuta hautamispoti põhjas 1 sl õli ja hauta selles hakitud sibulat koos fenkoliseemnetega, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud küüslauk, loorberileht, tüümianioksad ja hakitud petersell (varred ja lehed) ning kuumuta 2-3 minutit.

2. Suurenda kuumust, kalla potti vein ja keeda, kuni veini kogus vähenenud, u 2-3 minutit. Pane potti tomatipüree ja tükeldatud tomatid koos puljongiga. Kuumuta keemiseni, alanda siis kuumust ja pane potti pruunistatud pardiliha. Kata kaanega ja hauta 40-45 minutit.

3. Lisa kastmesse punase veini äädikas ja rosinad, maitsesta soola ja pipraga.

4. Keeda pasta ja nõruta. Tõsta taldrikutesse pasta ja kaste, puista peale pähklid, riivjuust ja petersellilehed.