Pardiraguu papardelledega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 spl Oliiviõli
340 g Pardikoivaliha (või 2 pardikoiba või väiksemat fileed)
1 tk Sibul
1 tl Fenkoliseemned
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Loorberileht
1 dl Hakitud petersell
8 tk Tüümianioks
1.5 dl Punane vein
1 spl Tomatipüree
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
2 dl Kanapuljong
2 tl Punase veini äädikas
1 spl Rosinad
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
2 spl Röstitud seedermänniseemned
4 spl Riivitud parmesani juust
300 g Papardelled vm laiemad lintnuudlid
Valmistamine
1. Kuumuta hautamispoti põhjas 1 sl õli ja hauta selles hakitud sibulat koos fenkoliseemnetega, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud küüslauk, loorberileht, tüümianioksad ja hakitud petersell (varred ja lehed) ning kuumuta 2-3 minutit.
2. Suurenda kuumust, kalla potti vein ja keeda, kuni veini kogus vähenenud, u 2-3 minutit. Pane potti tomatipüree ja tükeldatud tomatid koos puljongiga. Kuumuta keemiseni, alanda siis kuumust ja pane potti pruunistatud pardiliha. Kata kaanega ja hauta 40-45 minutit.
3. Lisa kastmesse punase veini äädikas ja rosinad, maitsesta soola ja pipraga.
4. Keeda pasta ja nõruta. Tõsta taldrikutesse pasta ja kaste, puista peale pähklid, riivjuust ja petersellilehed.