NÄDALAVAHETUSE RETSEPT | Türgipärased pide-pirukad köögiviljade ja kikerhernestega
TAINAS
25 g Pärm
1.5 dl Käesoe vesi
1 dl Piim
0.5 tl Sool
2 spl Oliiviõli
5.5 dl Nisujahu
Jahu rullimiseks
TÄIDIS
300 g Valge peakapsas
1 tk Punane paprika
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
Rapsiõli
250 g Konserveeritud kikerherned
1 tl Sambal oelek
1 tl Karripulber
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
Sool
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
2 tl Vesi
Sool
Valmistamine
12tk
1. Murenda pärm kaussi. Lisa käesoojaks kuumutatud vesi ja piim ning sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa õli, sool ja enamus jahust, sega-sõtku ühtlaseks tainaks. Kui tainas on liiga pehme ja jääb käte külge kinni, lisa vähehaaval veel jahu. Kata rätikuga ja jäta 30-40 minutiks kerkima.
2. Haki kapsas, paprika ja sibul, purusta küüslauk. Hauta köögiviljad pannil õlis pehmeks, selleks kulub u 10-15 minutit. Nõruta kikerherned sõelal ja loputa külma veega. Lisa köögiviljadele ja kuumuta veel paar minutit. Sega hulka sambal oelek, karripulber ja vürtsköömned, maitsesta soolaga.
3. Sõtku jahu jahusel laual läbi. Jaga 8-12 tükiks. Rulli tükid ristkülikuteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta täidis pikuti tainaplaatide keskele. Tõsta tainatüki mõlemad otsad üles ja suru ääred u 1-1,5 cm ulatuses kokku. Nüüd võta ühe käega ühest ja teise käega teisest otsast kinni ja keera vastasuunas otstele keerud peale.
4. Kata pirukad rätikuga ja lase 20 minutit kerkida.
5. Kuumuta ahi 225 kraadini. Klopi muna vee ja soolaga lahti ning pintselda sellega pirukad. Küpseta ahju keskosas u 9-10 minutit või kuni on kuldpruunid.
Kommentaarid (0)