Pannilõhe laimi-koriandrikastmes Foto: Jaan Heinmaa
23. jaanuar 2020, 12:51
Pannilõhe laimi-koriandrikastmes
Roog valmib kiiresti ja nii jääb lõhe kuumal pannil praadides meeldivalt mahlane. Maitseainete kooslus täiendab kala, kuid jätab selle puhta maitse alles.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
700 g Nahaga lõhefilee
2 spl Õli
2 spl Või
2 tk Küüslauguküüs
1 dl Köögiviljapuljong
0.5 dl Värskelt pressitud laimimahl
2 spl Mesi
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
Sool
Must pipar
700 g Nahaga lõhefilee
2 spl Õli
2 spl Või
2 tk Küüslauguküüs
1 dl Köögiviljapuljong
0.5 dl Värskelt pressitud laimimahl
2 spl Mesi
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lõika kalafilee neljaks tükiks ja maitsesta soola ning pipraga.
2. Kuumuta õli pannil. Pane kalatükid nahapool üleval pannile ja prae u 4-6 minutiga pruuniks, keera ümber ja prae teiselt poolt 2 minutit. Tõsta kalatükid pannilt ära.
3. Pane pannile või ja hakitud küüslauk. Kuumuta, kuni või on sulanud, siis kalla pannile puljong, lisa laimimahl ja mesi. Kuumuta kaste keemiseni ja sega hulka hakitud koriander.
4. Alanda kuumus mõõdukaks ja pane kalatükid pannile tagasi. Hauta, kuni kaste on vähenenud ja kala läbi küpsenud, u 3-4 minutit.
Serveeri keedetud riisiga.
Kommentaarid (0)