Tortillarullid hakkliha-juustutäidisega Foto: Jaan Heinmaa
Mehhiko köök
27. jaanuar 2020, 09:18

Tortillarullid hakkliha-juustutäidisega (1)

Tummise täidisega rullidele annab jalopeno paraja annuse vürtsi. Suuremad vürtsisõbrad võivad pipart veelgi rohkem panna. Krõbe ümbris ja kreemine juustune sisu moodustavad mõnusa koosluse. Soovi korral valmista juurde jogurtidipp, millesse rulle kasta, või serveeri magusat tšillikastet.
Koostisosad
3 tk Ameerika peekoni viil
1 tk Jalopeno pipar
1 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
500 g Veisehakkliha
1 tl Sool
150 g Toorjuust
200 g Riivjuust nt cheddar
16 tk Väike tortilla
JOGURTI DIPIKASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool

Valmistamine

16 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pruunista peekoniviilud pannil ja tõsta majapidamispaberile nõrguma.

2. Haki jalopeno, sibul ja küüslauk peeneks. Hauta sibul pannil õlis klaasjaks. Tõsta pliidi kuumust ja lisa siis hakkliha, küüslauk ning jalopeno. Pruunista liha, maitsesta soola ja pipraga, kalla pannile 2 dl vett.

3. Kata pann kaanega hauta 10 minutit, võta kaas pealt ja kuumuta kuni vedelik on aurustunud. Võta pliidilt ja sega hulka murendatud peekon. Sega hulka esmalt toorjuust, siis riivjuust.

4. Kata 1/3 tortillade ühest servast täidisega, keera tihedalt rulli. Pane lõikepool all ahjuplaadile. Pintselda õliga ja puista peale soola. Küpseta 15-20 minutit kuni tortillad on krõbedad ja hakkavad pruunistuma.

5. Sega dipikastme ained ja serveeri tortillade juurde.