Ühepanniroog kana, köögiviljade ja lehtkapsapestoga Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
22. jaanuar 2020, 07:39

Ühepanniroog kana, köögiviljade ja lehtkapsa pestoga

Ühe panni road on moes, see on ülimalt lihtne viis maitsva eine valmistamiseks, milles kõik komponendid koos.  Võta igale sööjale 1 või 2 kanakintsu, sõltuvalt tükkide suurusest ja sööjate isust. Köögiviljade kooslust saab oma äranägemise ja maitse järgi muuta. Kõrvitsaviilud võid teistest komponontidest hiljem pannile panna juhul, kui eelistad veidi krõmpsuvat kõrvitsat. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit +40-45 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Kõrvits
200 g Šalottsibul
300 g Porru
300 g Porgand
250 g Fenkol
1 tk Küüslaugupesa
6 tk Nahaga kanakints
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
PESTO
100 g Lehtkapsas
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Pistaatsiapähklid
2 spl Riivitud parmesan
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Oliiviõli
1 tl Agaavisiirup vm magusaine
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kõrvitsal koor ära ja lõika viljaliha 1 cm paksusteks viiludeks. Koori sibulad, suuremad poolita. Lõika porru juppideks ja jupid pikuti pooleks. Koori porgandid ja lõika pikuti pooleks. Lõika fenkol pikuti sektoriteks ja küüslaugupea horisontaalselt pooleks.

2. Pane köögiviljad va küüslauk kaussi, lisa 2 sl õli ja soola, sega läbi. Määri ahjuplaat õliga ja tõsta köögiviljad plaadile. Pane plaadile küüslauk ja majapidamispaberiga kuivaks tupsutatud kana. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Pane plaat ahju ja küpseta 40-45 minutit või kuni kananahk on pruunistunud.

4. Vahepeal valmista pesto. Töötle hakitud lehtkapsas, pistaatsipähklid, küüslauk ja õli saumikseriga peeneks. Lisa parmesan, sidrunimahl ja õli ning töötle läbi. Maitsesta soola, pipra ja siirupiga.

5. Määri pesto ahjust võetud kanale ja juurikatele. Serveeri kohe.