Lõunasöögi retseptid

Soe läätse ja salaami panniroog 

Pille Enden, 20. jaanuar 2020 09:56
Soe läätse ja salaami panniroog Foto: Jaan Heinmaa
Kiire, lihtne ja toitev roog sobib argipäeva eineks.  Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt, viimasel juhul võib lisada rohkem rohelisi salatilehti nt rukolat. Konservläätsedega läheb roa valmistamine eriti kiiresti, kuid läätsed võib ka ise keeta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g Salaamivorst
3 tk Väike porgand
2 tk Rohelise sibula vars
50 g Rukolalehed
1 tk Šalottsibul
1.5 prk Konserveeritud läätsed (a 400g)
1 prk Marineeritud artišokisüdamed (280g)
150 g Päikesekuivatatud tomatid õlis
2 spl Oliiviõli
Must pipar
Sool

Valmistamine

1. Haki rohelised sibulad ja tükelda vorst ribadeks või ruutudeks.

2. Koori šalottsibul ja porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta neid pannil oliiviõlis 2-3 minutit madalal kuumusel.

3. Lisa pannile vorst ja kuumuta läbi. Lisa nõrutatud artišokid ja tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ning veidi nende õli. Lisa läätsed ja roheline sibul, kuumuta segades 1-2 minut ning eemalda pann pliidilt.

4. Maitsesta roog soola, pipra ja sidrunimahlaga.Serveeri soojalt. Roog maitseb hästi ka külmalt, mõlemal juhul võib enne serveerimist lisada rukolalehti. 

Samal teemal

01.10.2020
10 VIISIL LIHTNE, SOE JA LIHAVABA: hellita end nende vegan lohutustoitudega
08.01.2020
PORGAND PÄÄSTAB PÄEVA: valmista nostalgiline salat, tervislik juustukook ja muhe panniroog
24.11.2019
Valmista toit uueks nädalaks: värviline kana-riisiroog paprika ja brokoliga
27.07.2018
Koorene panniroog kana, suvikõrvitsa ja kukeseentega