Soe läätse ja salaami panniroog Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
20. jaanuar 2020, 09:56

Soe läätse ja salaami panniroog

Kiire, lihtne ja toitev roog sobib argipäeva eineks.  Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt, viimasel juhul võib lisada rohkem rohelisi salatilehti nt rukolat. Konservläätsedega läheb roa valmistamine eriti kiiresti, kuid läätsed võib ka ise keeta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g Salaamivorst
3 tk Väike porgand
2 tk Rohelise sibula vars
50 g Rukolalehed
1 tk Šalottsibul
1.5 prk Konserveeritud läätsed (a 400g)
1 prk Marineeritud artišokisüdamed (280g)
150 g Päikesekuivatatud tomatid õlis
2 spl Oliiviõli
Must pipar
Sool

Valmistamine

1. Haki rohelised sibulad ja tükelda vorst ribadeks või ruutudeks.

2. Koori šalottsibul ja porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta neid pannil oliiviõlis 2-3 minutit madalal kuumusel.

3. Lisa pannile vorst ja kuumuta läbi. Lisa nõrutatud artišokid ja tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ning veidi nende õli. Lisa läätsed ja roheline sibul, kuumuta segades 1-2 minut ning eemalda pann pliidilt.

4. Maitsesta roog soola, pipra ja sidrunimahlaga.Serveeri soojalt. Roog maitseb hästi ka külmalt, mõlemal juhul võib enne serveerimist lisada rukolalehti.