DaikonFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
23. jaanuar 2020, 15:33

KÖÖGITÄHESTIK: daikon, mahedam ja magusam Jaapani redis (+ redisefriikate retsept!)

Sel Vahemere piirkonnast pärit juurviljal on, nagu heal lapsel kunagi, mitu nime: Jaapani redis, valge redis ja taliredis. Võrreldes meie aedades kasvavate redisepunnidega on Jaapani redisel palju mahedam ja pisut magus maitse. 

Sel Vahemere piirkonnast pärit juurviljal on, nagu heal lapsel kunagi, mitu nime: Jaapani redis, valge redis ja taliredis. Võrreldes meie aedades kasvavate redisepunnidega on Jaapani redisel palju mahedam ja pisut magus maitse. 

Kaupluses vali kindlasti tugevad ja läikivad juurikad, millel puuduvad plekid ja muud kahjustused. Kui juurikat müüakse koos pealsetega, jälgi, et need oleksid värsked ja erkrohelised. Pealseid võib kasutada sarnaselt spinatilehtedega salatites või hautistes. Üleliia suured ja paksu koorega juurikad jäta poeriiulile, kuna üleküpsenult kaob redise mahlasus ja magusus.

Valge redis on väga maitsev toorena, sisaldades ka ohtralt C-vitamiini ja kaaliumi. Passib hästi salatisse, lisandiks võileibadele või söömiseks dipikastmega.

Edasi lugemiseks: