HEAD HIINA UUT AASTAT! 8 moel pelmeene, et õnne ja jõukust kasvaks
Legendi kohaselt näitab see, kui palju keegi suudab uusaastapidustustel pelmeene süüa, tema jõukust järgmisel aastal.
Pelmeene peaks tegema kindlasti koos pere ja sõpradega.
Pelmeenidesse võidakse peita head õnne ennustavaid esemeid, näiteks valget paelajuppi, mis toob selle leidjale pikka iga, või münti, mis sümboliseerib rikkust.
Pelmeenid on alati teatud kindla kokkuvoltimistehnikaga ning serveeritud sirges reas, mitte ringjalt, mis peaks näitama edasiminekut, mitte rattas tammumist.
Klikka retseptil: Aurutatud Hiina pelmeenid ehk jiaozi
See ajalooline toit on väga levinud Põhja- ja Kesk-Hiinas ning seda valmistatakse sageli ka suuremate pidude puhul. Tainast tasub otsida suurematest poodidest – müüakse sügavkülmutatuna, samas saab Hiina pelmeene teha ka õhukesest pastatainast.
Klikka retseptil: Pelmeenid ja vareenikud
Ka slaavipäraseid pelmeene tasub teha!
Klikka reklaamil: Usbeki pelmeenid
Usbeki pelmeenid valmistatakse lambalihast ning need vormitakse nobedate näppude poolt hästi väikesed. Populaarne on köögiviljadest valmistatud terava kastme või sousti lisamine serveerimisel.
Klikka retseptil: Pelmeenid sealiha ja Hiina kapsa täidisega
Pelmeene tehakse Hiinas pühade ajal. Terve pere toimetab köögis, nooremad vormivad, vanemad valvavad keemist.
Klikka retseptil: Kalapelmeenid
Peekoni- ja sibulalisandiga kalapelmeenid on üllatavalt hõrgud ja mahedad. Täidise valmistamiseks võid kasutada nii hakklihamasinat kui ka lihtsalt nuga ja peent tükeldust. Mina eelistan just seda viimast varianti, et kala delikaatne ja mahe ning peekoni rikkalik olemus oleksid süües äratuntavad.
Klikka retseptil: Klassikalised pelmeenid
Isevalmistatud pelmeenid on tunduvalt maitsvamad ja mahlasemad kui poest ostetud. Pelmeene tasuks süüa koos puljongiga, kuhu on ohtralt puistatud rohelist sibulat ja muud maitserohelist. Kuuldavasti on pelmeenivorme saada Balti jaama turul.
Klikka retseptil: Pelmeenid
Need kõige lihtsamad ja klassikalisemad.
Klikka retseptil: Köögiviljasupp peaaegu pelmeenidega
Pelmeenivalmistamine nõuab veidi näputööd. Kes seda teha ei taha, saab aga pelmeenilaadseid asjandusi veidi lihtsama vaevaga. Pelmeenid võib ka varem valmis teha ja siis sügavkülma supi keetmist ootama jätta. Külmuta pelmeene taldrikul või mingil alusel ühekordse kihina. Juba läbi külmununa võib nad karpi või kilekotti panna.