Võid pohlade asemel katsetada ka teiste kooslustega. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Magustoidud
15. jaanuar 2020, 13:31

TASUB PROOVIDA! Suus sulavad pohlakohukesed (1)

Ise kohukesi teha ei ole mingi raketiteadus! Muuhulgas saad oma maitse järgi lisada oma lemmiklisandeid ‒ marju, rosinaid, moosi jms ‒, ning timmida just endale parajaks ka kohukeste suhkrukoguse. Ja tervis samuti tänab!

Kuna tegu on siiski suhkrurikka maiusega, kus šokolaadiga ei ole koonerdatud, sobib kohukesi pigem isegi magustoiduna pakkuda, mitte hommikusöögilaual.

Võid pohlade asemel mängida ka teiste maitsetega ning lisada:

  • astelpajumarjadega segatud mangopüreed ‒ suurepärane magusa ja hapu kooslus!
  • korralikult loputatud ja hakitud rosinaid või kasutada rosinakohupiima
  • muid marju: sõstraid, mustikaid, pooleks lõigatud vaarikaid, hakitud maasikaid
  • mooniseemneid
  • hakitud martsipani (sel juhul võid kohupiima suhkrukogust veidi vähendada)
  • kookoshelbeid ja asendada osa toorjuustust kreemja kookoskoorega
  • purustatud küpsiseid
  • marjamoosi, näiteks mustsõstra- või kirsimoosi
  • õunamoosi või õunakastet
  • kaneeli ja Kreeka pähkleid ning maitsestada kohupiimakreemi hoopis meega

Pohlakohukesed (10 tk)

  • 400 g pakikohupiima
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 40 g suhkrut
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 150-170 g tumedat šokolaadi
  • 1,5 dl pohli

Valmista kohukesi nii:
Sulata šokolaad vesivannil ning kata teelusika abil silikoonist muffinivormide põhjad ja küljed seest šokolaadiga. Tõsta vormid külmkappi tahenema ja jäta ülejäänud šokolaad ootele.
Klopi toasoe toorjuust kohupiima, suhkru ja vaniljega ühtlaseks. Tõsta igasse vormi 1 sl kohupiimasegu, seejärel lisa õhuke kiht pohli ning täida vorm ääreni kohupiimaga. Silu pealt ühtlaseks.
Sulata alles jäänud šokolaad uuesti vesivannil vedelaks ning kata kohupiimakiht õhukeselt šokolaadiga. Seda on kõige kergem teha kahe teelusika abil: ühega tõsta umbes 2/3 tl sulašokolaadi kohupiimale ning teisega aja see laiali. Sel moel ei jõua kohupiim šokolaadikaussi. Lase kohukestel külmkapis taheneda.

Vaata blogipostitust SIIT!