Kirju koerFoto: KKI
Evelin Ilves 12. jaanuar 2020 07:58
Eriti kui ajad ärevad, aitavad lapsepõlve „turvatoidud” hinge rahustada. Sestap jagan teiega oma tütre tänase sünnipäeva koogisoovi – Kirju Koera retsepti. Igas kodus on see natuke isemoodi ja alati on tore teiste nippe katsetada. Selle retsepti põhja on loonud Hele-Mai Alamaa, mina olen teda pisut tuuninud:

Kirju koer 6-8-le

2pk küpsiseid, purustatud (1 vanilje ja teine šokolaadi on parim kombo)

100g kreeka pähkleid (või pistaatsiaid, pekaanisid, india)

100g mandlilaaste

200 haput marmelaadi, tükeldatud (võta naturaalse mahlaga tehtud marmelaadi)

värskeid või kuivat marju peoga (sõstrad, mustikad, kirsid, pohlad, jõhvikad, metsmaasikad)

2sl suhkruta kakaod

6sl mandli- või kaerapiima

200g sulavõid

Kui meeldib magusam, lisa pisut kondentspiima, maitsesta vanilje ja  pisukese soolaga.

Tee nii

1. Sega kõik purustatud komponendid kokku, vooli parajad tihedad rullid ja mässi toidukilesse ning hoia vähemalt paar tundi enne serveerimist külmas – parem, kui üleöö.

2. Naudi klaasi värske piimaga või mistahes mõnusa ja mitte magusa joogiga.