Hiina kapsa ja pirniga ahjuvormFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
18. jaanuar 2020, 08:33

Hiina kapsa ja pirniga ahjuvorm

Juustuses hapukoorekastmes küpsenud Hiina kapsas ja pirnitükid on lahe ja mahe ahjuvorm, mis sobib nii omaette taimseks roaks kui ka lihale-kalale lisandiks. Kasuta pigem kauem küpsenud juustusorte (näiteks parmesani), nii lisad õrna maitsega kapsale ja pirnile pikantsust juurde. Päris vegan-variandi saad, kui kasutad taimseid juustuasendajaid. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Hiina kapsas
50 g Roheline sibul
500 g Pirn
80 g Mandlilaastud
20 g Või
50 g Kuivatatud jõhvikad
Sool
Must pipar
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Hapukoor
150 g Riivitud juust, nt parmesan

Valmistamine

1. Lõika kapsas pikuti neljaks sektoriks ja need omakorda 1 cm ribadeks. Haki roheline sibul (nii valge kui ka roheline osa). Koori pirnid, poolita, eemalda seemnekoda ja lõika viljaliha suuremateks tükkideks. Rösti mandlilaastud kuumal kuival pannil kergelt läbi ja tõsta pannilt ära.

2. Sulata pannil keskmisel kuumusel või ning kuumuta selles pirni- ja sibulatükke minuti jagu. Lisa jõhvikad, mandlilaastud, kapsaribad ning kuumuta 3–4 minutit. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Tõsta kõrvale.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Määri ahjuvorm seest võiga. Sega 100 g riivitud juustu hapukoorega. Lisa pannilt kapsa-pirnisegu, sega läbi ja tõsta ahjuvormi. Raputa ülejäänud juust peale ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.