Kalapada Maroko moodiFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
16. jaanuar 2020, 08:38

Kalapada Maroko moodi

Külm aeg kisub nii väga eksootilisemate maitsete juurde! Selles pajaroas on „peakülalisteks“ fenkol ja tähtaniis, mille mõlema maitse võib mõnele meenutada köharohtu, ent julgemad saavad kindlasti oivalise maitseelamuse. Lisandiks paisuta juurde kuskussi või paku lavašši – mõlemad on head kastmepüüdjad.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Porgand
1 tk Fenkol
1 tk Suur sibul
Õli praadimiseks
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Tähtaniis
1 spl Fenkoliseemned
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömen
1 prk Kirsstoamtid marianadis (530/230g)
3 dl Kalapuljong
1 tl Sool
500 g Valge kala filee (külmutatud)
150 g Külmutatud rannakarbiliha
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine

1. Tõsta rannakarbiliha ja külmutatud kala toasooja.

2. Koori porgandid ja lõika umbes sentimeetri paksusteks viiludeks. Haki sama suurteks tükkideks ka fenkol. Koori sibul, haki peeneks ja kuumuta poti põhjas õlis keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa purustatud küüslauk ja maitseained ning kuumuta segades 3–4 minutit. Lisa potti porgandi- ja fenkolitükid, tomatid purgist ja puljong, maitsesta soolaga. Kuumuta pada kaane all madalal kuumusel umbes 30 minutit.

3. Kui kasutad külmutatud kala, siis pane see koos pakendiga sooja vette sulama. Lõika kalafileed suuremateks tükkideks ja kui pajaroog on juba pool tundi haudunud, siis lisa koos rannakarbilihaga potti. Lase uuesti keema tõusta ja vaiksel tulel veel 5 minutit podiseda, et kuum ka mereandidest läbi käiks. Lõpuks pigista hulka värske sidrunimahl ja kui vaja, lisa veel ka soola. Lisandiks sobivad kõige paremini paisutatud kuskuss või pehme lavašš.