Kanakintsud, baklažaan ja feta tahiinikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
13. jaanuar 2020, 09:10

Kanakintsud, baklažaan ja feta tahiinikastmega

Üks lihtne väga maitsev ahjuroog argiõhtuks! Mesises tahiinikastmes küpsenud kanakintsud ja köögiviljad on ahvatlevalt pehmed ja veidi kleepuvad. Feta lisab siin soolakust ja kastmele kreemisust, vaid mõned minutid ahjukuuma saanud suhkruherned tekstuuri ja värskust.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Kanakints
2 tl Sool
1 tk Keskmine baklažaan (u 300g)
100 g Roheline sibul
100 g Feta
2 spl Õli
2 spl Tahiini
1 spl Mesi
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
150 g Värsked suhkruherned
Soovi korral veidi sidrunimahla

Valmistamine

1. Loputa kanakintsud üle, kuivata majapidamispaberiga ning hõõru igale kintsule umbes 0,5 tl soola mõlemale poolele, ka naha alla.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Pese baklažaan, poolita ja lõika umbes sentimeetri paksusteks viiludeks. Tõsta koos hakitud sibula ja kanakintsudega (nahk üleval) ahjuvormi ning murenda feta peale. Sega kausis õli, tahiini ja mesi, pigista sidrunimahl hulka ja sega veelkord läbi. Jaga kaste kanakintsudele ja köögiviljadele. Küpseta umbes 40 minutit.

3. Vahepeal pese ja kuivata hernekaunad, puista vormi ja küpseta veel 5–6 minutit. Kui soovid, pigista roale värskenduseks veidi sidrunimahla peale. Lisandiks sobib keedetud riis, kinoa, kartulipüree või ka lihtsalt lavašitükk, millega on hea maitsvat kastet kokku korjata.