Kanakintsud, baklažaan ja feta tahiinikastmega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus
4 tk Kanakints
2 tl Sool
1 tk Keskmine baklažaan (u 300g)
100 g Roheline sibul
100 g Feta
2 spl Õli
2 spl Tahiini
1 spl Mesi
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
150 g Värsked suhkruherned
Soovi korral veidi sidrunimahla
Valmistamine
1. Loputa kanakintsud üle, kuivata majapidamispaberiga ning hõõru igale kintsule umbes 0,5 tl soola mõlemale poolele, ka naha alla.
2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Pese baklažaan, poolita ja lõika umbes sentimeetri paksusteks viiludeks. Tõsta koos hakitud sibula ja kanakintsudega (nahk üleval) ahjuvormi ning murenda feta peale. Sega kausis õli, tahiini ja mesi, pigista sidrunimahl hulka ja sega veelkord läbi. Jaga kaste kanakintsudele ja köögiviljadele. Küpseta umbes 40 minutit.
3. Vahepeal pese ja kuivata hernekaunad, puista vormi ja küpseta veel 5–6 minutit. Kui soovid, pigista roale värskenduseks veidi sidrunimahla peale. Lisandiks sobib keedetud riis, kinoa, kartulipüree või ka lihtsalt lavašitükk, millega on hea maitsvat kastet kokku korjata.
Kommentaarid (0)