Väikesed küüslaugusepikudFoto: Jaan Heinmaa
Retseptid
17. jaanuar 2020, 08:23

Vastupandamatud väikesed küüslaugusepikud

Need väikesed küüslaugusepikud on täiesti vastupandamatud! Ka ilma killukese külma võita ja oma lemmikjuustu viiluta, kui sul kumbagit ei juhtu kodus olema. Ja kui on nii kiire, et taina kerkmist ei jõua kuidagi oodata, siis pista sepikupätsid julgelt ahju – nad kerkivad ju ka seal.  

Koostisosad
25 g Värske pärm
1 tl Suhkur
1 tl Sool
1 spl Vedel mesi
1 spl Õli
Käesoe vesi
6 dl Sepikujahu
2 tk Küüslauguküüs
4 tk Terve päikesekuivatatud tomat õlis
2 tk Rosmariinioks

Valmistamine

6 tk

1. Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Sega hulka sool, mesi ja õli ning nii palju käesooja vett, et vedelikku oleks kokku 2,5 dl.

2. Mõõda kaussi 4 dl sepikujahu. Lisa vedelik ja purustatud küüslaugud ning sega läbi. Lisa ülejäänud jahu osade kaupa. Sõtku tainast mõned minutid. Kui vaja, lisa 1–2 sl jahu, aga mitte rohkem, et sepikud liiga puised ei jääks. Jaga tainas 6 osaks, vormi lapikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Lõika õlist nõrutatud tomatid tükikesteks ja jaga sepikutele. Nopi rosmariinilehed lahti, haki peeneks ja puista pätsikestele. Tõsta sooja kohta 30–45 minutiks kerkima. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 12–15 minutit. Söö ahjusoojalt.