KoolitoitFoto: TAIRO LUTTER
Toiduuudised
9. jaanuar 2020, 12:46

Lapsed tahavad koolis ikka makarone, pikkpoissi ja kanaroogi (2)

Eestimaa koolilaste lemmiktoitude nimekirja troonivad mitmendat aastat makaronitoidud, millel tihedalt kannul pikkpoiss, kanaroad ja erinevad supid, selgub ühe toidupakkuja värskest koolilõuna rahulolu-uuringust. 

 Daily kaubamärgi all toitlustust pakkuv Baltic Restaurants Estonia AS viis läinud aasta lõpus enam kui 4600 õpilase, koolitöötaja ja lapsevanema seas läbi küsitluse, et saada aimu laste toitumiseelistustest ja rahulolust koolitoiduga, on kirja smeediale saadetud teates. 

Õpilaste lemmiktoitude edetabeli esimest kohta hoiavad vankumatult juba viiendat aastat makaroniroad. Samuti on makaronid eelistatuimaks lisandiks praadide juures. Vaieldamatule lemmikule järgnevad pikkpoiss ja kanatoidud. Kui eelnevatel aastatel pole supid tabeli esimesse poolde mahtunud, siis sel aastal on lapsed märkinud suurteks lemmikuteks borši-, frikadelli- ja erinevad püreesupid.

Samas on ülipopulaarne kartul maandunud eelmise aasta tugevalt teiselt kohalt tabeli keskele.

 Uuring kinnitab taaskord, et lastele meeldivad tuttavad maitsed ja toekad toidud, mis maitsevad hästi ning hoiavad ka kõhu pika päeva vältel korralikult täis.  

Koolitoitlustaja sõnul on laste seas vähem populaarsed kalaroad ja kuskusist valminud toidud.  

Kuna uuringus osalevad ka lapsevanemad, siis näeme, et hinnangud koolitoidule pärinevad lastelt ning üksnes 29,5 protsenti vastanud vanematest on ise käinud koolitoitu proovimas.