Vitamiinipüree mee, ingveri ja astelpajugaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
15. jaanuar 2020, 08:36

Vitamiinipüree mee, ingveri ja astelpajuga

Viirus- ja külmetushaiguste hooaajal on tark hoida kodus eksootilist ingverit ning kodumaist mett ja astelpajumahla. Veel targem on aga valmistada neist kolmest vitamiinipüree, mis turgutab organismi päikese- ja vitamiinivaesel külmal ajal. Kasuta näiteks smuuti või kuuma joogi sees, hommikupudru peal või vitamiinina otse purgist. Tee purgitäis ka sõbrale!
Koostisosad
100 g Värske ingver
90 ml Astelpaju toormahl
350 g Mesi

Valmistamine

u 4 dl

1. Koori ingver lusikaservaga, sel moel eemaldad õhukese koore kõige hõlpsamalt ja kogu väärt viljaliha jääb alles. Tükelda ja mõõda koos astelpajumahlaga mikserikannu ning töötle püreeks. Sega hulka nii palju mett, et saad paksemat püreed meenutava segu. Vala purki, sule kaas ja pane külmkappi.

2. Kui tarbid vitamiinina, haigestumist ennetavana, siis esimestel päevadel harjuta organismi 1 teelusikatäiega päevas, seejärel suurenda kogust 1 supilusikatäieni. Kui purgitäis on ära söödud, siis pea nädal-kaks pausi ja valmista uus kogus.