Hiina kapsa salat apelsini ja marineeritud fetaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
500 g Hiina kapsas
2 tk Fetaplokk (a 100g)
Värske basiilik
MARINAAD-KASTE
2 tk Rosmariinioks
1.5 dl Värskelt pressitud apelsinimahl
2 tk Apelsin
1 spl Mesi
4 spl Õli
1 tl Teraline sinep
Sool
Must pipar maitse järgi
Valmistamine
1. Marinaadi jaoks pese ja kuivata rosmariinioksad, nopi lehed lahti ja haki peeneks. Vala apelsinimahl väikesesse potti, lisa hakitud rosmariin ja keeda keskmisel kuumusel ilma kaaneta 10 minutit. Riivi hulka ühe apelsini koor ja kuumuta veel minuti jagu. Lase veidi jahtuda ja sega siis hulka mesi.
Vala marinaad lameda põhjaga anumasse. Lõika fetaplokid kokku 8 tükiks ja tõsta umbes 30 minutiks marinaadi maitsestuma. Kui vaja, siis keera vahepeal juustutükid teise poolega marinaadi sisse. Fileeri apelsinide viljaliha koorest ja vahekestadest välja ning aseta juustule.
2. Lõika kapsas pikkupidi sektoriteks ja need omakorda peenikesteks ribadeks. Tõsta juustutükid ja apelsinifileed teise anumasse ning sega marinaadi hulka õli, sinep ja sool-pipar. Vala kaste kapsale ja sega läbi.
3. Tõsta kapsas vaagnale või kaussi, aseta juustutükid ja apelsiniviilud peale ning puista üle hakitud basiilikuga. Juuretisesai on parim lisand!
Kommentaarid (0)