Kui ühe ja sama hoidise söömine toidu kõrvale tüütab ära, siis miks mitte siduda oma aiasaadused poekaubaga.Foto: Pixabay / Pexels
Nipid
21. märts 2021, 06:24

VIDEO | Sahver tühjaks! Vaata nutikaid nippe, kuidas hoidised koos poetoodetega ära kasutada!

Toidu raiskamine on ülemaailmne probleem, mis muutub päev-päevalt aktuaalsemaks ka Eestis. Näiteks viskab Eesti keskmine perekond aastas ära umbes 120 euro väärtuses toitu, lastega pere isegi 200 euro eest. Kokku raiskavad Eesti pered aastas 63 miljoni euro väärtuses toitu. Üsna hirmuäratavad numbrid, eks?

Me armastame toitu ja võtame seda üsna iseenesestmõistetavana. Elame ühiskonnas, kus toit on igal pool meie ümber ja seda raisates või ära visates ei teki tunnet, et see otsa saab. Tegelikkuses see nii ei ole, sest toitu ära visates raiskame ka muid olulisi ressursse: maad, vett, energiat ning tööjõudu. 

Tegelikult on meil kõigil võimalik midagi ära teha, et ära visatava toidu kogust oluliselt vähendada. Coopi, Fitlapi ja Nipiraamatu koostöös valminud videosarjas jagame nippe, kuidas koju ostetud toit püsiks kauem värske ja maitsev ning ükski toiduaine koduköögis ei läheks raisku.

Uus marja- ning hoidisehooaeg pole enam kaugel! Et suvel ei tabaks sind üllatus, kui palju maitsvaid hoidiseid sul veel sahvris seisab, on viimane aeg hakata neid ära kasutama. Kui ühe ja sama hoidise söömine toidu kõrvale tüütab ära, siis miks mitte siduda oma aiasaadused poekaubaga. Vaata lähemalt videost: