Pomeli päritolumaa on Hiina. Foto: Phoenix Han / Unsplash
Tarbija
8. jaanuar 2020, 05:17

Lugeja küsib: miks on pomel pakendatud kilesse ja veel omakorda võrku? (2)

Kas oled vahel puuviljaleti ääres mõelnud, miks on pomel pakendatud kilesse ja siis veel omakorda võrku, samal ajal kui teisi tsitrusvilju müüakse üldjuhul lahtiselt ilma pakendamata (kui ei ole tegemist just mõne kindla pakendatud kogusega)? Esitasime selle küsimuse nii puu- ja juurviljade hulgimüügiga tegelevale AS Bambonale kui ka Rimi kauplusteketile.

Rimi Eesti Food ASi esindaja Katrin Batsi sõnul on tegemist vägagi asjakohase tarbijapoolse tähelepanekuga. „Arusaadavalt on see ülepakendamine ning seetõttu olemegi juba hankijalt palunud paremat lahendust,“ sõnab Bats.  

Kui kile on pomelil selleks, et vilja kvaliteet pika teekonna jooksul Eestisse ei kannataks ja see säilitaks paremini oma värskuse ja mahlasuse, siis võrgule on kinnitatud riba, millelt loetakse vilja müümisel EAN-koodi. AS Bambona esindaja Hillar Kuke sõnul müüakse pomelit mujal maailmas tükikaubana, mistõttu jõuab see samamoodi müügile ka Eesti poodidesse. 

Katrin Batsi sõnul peaks aga viljad üsna varsti poodi jõudma juba ilma võrguta ning müüma hakatakse neid seejärel kilohinnaga. „See tähendab, et EAN-koodi enam vaja ei lähe ning pomeli hind saadakse kaalumise tulemusena.“