Kuigi alkohol aurustub tänu suurele kuumusele, on magustoit mõeldud ikka pigem täiskasvanutele.Foto: Kristi Rebane
Magustoidud
11. jaanuar 2020, 12:48

Imeline magusroog: karamellised rummibanaanid jäätisega

Kuumade banaanide magusust mahendab hästi mõrkjas rumm ja magustoidul sulav jäätisepall – imeline kooslus!

Vaja läheb:

  • 4 banaani
  • 1 sl võid
  • 3 sl tumedat rummi

Serveerimiseks:

  • hakitud pähkleid
  • kaneeli
  • jäätist

Valmista praetud rummibanaane nii:
1. Koori banaanid ja lõika pikkupidi pooleks. Kuumuta pannil või ja aseta banaanid, lõikepind allpool, kuuma või sisse.
2. Kuumuta banaane 2–3 minutit, seejärel keera need ettevaatlikult ümber ja kuumuta minutike ka teiselt poolt.
3. Nirista banaanidele pannil rumm ja kuumuta vilju veel u 30 sekundit, lastes alkoholil aurustuda.
4. Serveeri magusrooga kohe koos meelepäraste pähklite ja vanillijäätisega, kõige peale puista kaneeli.

Lastele sobiv variant
Kuigi alkohol aurustub tänu suurele kuumusele, on magustoit mõeldud ikka pigem täiskasvanutele. Lastele seda magusrooga tehes jäta rumm ära ja serveeri praebanaane vaid jäätisega.