Valge šokolaadi ja astelpajudega mandliruudud.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Küpsetised
8. jaanuar 2020, 12:20

VITAMIINID KOOKI! Valge šokolaadi ja astelpajumarjadega mandliruudud

Kuidas sinul uusaastalubadustega lood on? Mina ei ole neid kunagi endale andnud, minu hea aasta soov on lihtsalt siiras: et oskaksime nautida ja võtta aega, kui seda vaja on; olla koos inimestega, kes meid õnnelikuks teevad; seigelda, avastada ja tutvuda. Ja loomulikult kooki süüa!

Näiteks mandlikooki, šokolaadimagusat ja marjahaput. Igaks juhuks ütlen, et see kergelt rohekas toon, mis koogis kumab, on tänu minu valgele šokolaadile, mis oli matcha-tee lisandiga. Piisavalt õrn, et maitses tugeva mandli ja astelpaju kõrval mitte välja tulla, aga värviga kohal.

Šokolaadi ja astelpajumarjadega mandliruudud

  • 120 g mandlijahu
  • 30 g maisitärklist
  • 100 g toasooja võid
  • 80 g suhkrut
  • 3 muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g valget šokolaadi
  • 100 g astelpajumarju
  • soovi korral 0,5 tl mandliessentsi
  • kaunistuseks 1 sl mandlilaaste
Foto: Blogi Jazzinokitchen

Valmista kooki nii:

Vahusta või suhkruga. Lisa vahustades ükshaaval munad, seejärel vanilje ja soovi korral ka mandliessents. Sega omavahel mandlijahu, tärklis ja sool. Vala kuivained taignasse ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa hakitud valge šokolaad ja astelpajumarjad ning sega õrnalt läbi. Jäta paar marja ka kaunistuseks.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga kandilisse vormi, puista peale mandlilaastud ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 25 minutit, kuni kook on pealt helekuldne ja läbi küpsenud. Lase veidi jahtuda ja serveeri ruutudena leigelt või jahtunult.

Vaata blogipostitust SIIT.