Kodukoka rõõmuks valmib roog õhtul ka imekiirelt ja väheste komponentidega.Foto: Kristi Rebane
Kalatoitude retseptid
7. jaanuar 2020, 14:02

TALVEPIMEDUSE VASTU: mahlane valge kala õhetava herne-oasalatiga

Selle maitsekooslusega on lihtne peletada eemale eestimaine talvepimedus. Kodukoka rõõmuks valmib roog õhtul ka imekiirelt ja väheste komponentidega.

Kuigi kiirelt pannil jumet saanud kala on ülihea, on selle roa staar hoopis soe herne-oasalat, millele annavad suurepärase maitsenüansi pesto ja värskelt hakitud münt, täites köögi ka imelise lõhnaga.

Vaja läheb (neljale):

  • 600 g valge kala fileed (värsket või sulatatud)
  • 2 sl võid
  • soola-pipart

Herne-oasalat:

  • 400 g külmutatud herneid
  • 300 g türgi ube
  • peotäis värsket münti
  • 3 sl basiilikupestot

Valmista rooga nii:
1. Keeda herneid ja ube väheses vees u 3 minutit. Nõruta need ja loputa sõelal külma vee all – nii jäävad kaunviljad erkrohelised. Jäta need hetkeks potti ootele.
2. Prae pannil või sees kala mõlemalt poolt kuldpruuniks ja maitsesta soola-pipraga.
3. Samal ajal sega herneste ja ubadega potis hakitud münt ja pesto ning kuumuta kiirelt läbi.
4. Serveeri kala kuumalt koos hernelisandiga, juurde paku värsket saia-leiba.