Aasia köök

Mis on satay-kaste ja kuidas seda teha? 

Ragne Värk, 10. jaanuar 2020, 06:00
Foto: Ragne Värk
See põnev magusvürtsika mekiga kreemjas kaste Kagu-Aasiast koosneb tavaliselt maapähklivõist, kookospiimast, tšillist ja erinevatest maitseainetest.

Eriti hästi sobib satay kokku linnulihaga. Valmistamiseks hõõru kanatükid kastmega kokku, piserda kergelt üle oliiviõliga ja seejärel pista ahju küpsema.
Peale linnuliha passib see teistegi lihade ja ka mereandidega. Kaste on mõnus ka dippimiseks, grilljuustu kõrvale, köögiviljade ja külmsuppide maitsestamiseks, määrdena einevõileibadele ning maitseandjana erinevates vokiroogades.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

8. märts 2017, 09:21
BLOGI! Kevadrullid ja lihtne Satay kaste
30. juuni 2014, 01:22
Nädalamenü 30. - 6. juuli
1. aprill 2013, 12:02
Lihad marinaadi Aasia moodi
1. aprill 2013, 10:57
Kana-satay maapähklikastmega