Kollaaž
Foto: 10x Jaan Heinmaa, Laura Stranberg, mari-Liis Ilover, Britt Paju
Klikka retseptil: Ahjukaalikas, hea alternatiiv jõulusingile
See roog on tõepoolest vahva taimne asendus jõulusingile. Võid seda valmistada ka teistest juurikatest, siis on küpsemisaeg muidugi teine.
Klikka retseptil: Köögiviljakarri
Suurepärane võimalus eelmisest või üle-eelmisest toidukorrast üle jäänud keedetud või ahjus küpsetatud köögiviljade kasutamiseks. Aromaatses karris saavad need täitsa uue ja värske olemise. Tänu lühikesele valmimisajale on see ka ideaalne argiõhtu eine.
Klikka retseptil: Läätsehautis kikerhernestega
Nagu iga pajaroog, läheb seegi taimne toit pikalt haududes aina paremaks. Pajarooga võib serveerida näiteks saiaga või pakkuda lisaks keedetud riisi.
Klikka retseptil: Särtsakas vegekauss kinoa ja avokaadoga
Värviline, tervislik ja maitsev roog valmib supertoiduainetest eriti lihtsalt. Retsepti järgi saad terava roa, kuid soovi korral jäta pipar välja.
Klikka retseptil: Bolognese kaste ubadest ja šampinjonidest
Taimne pastakaste, mis ei jää sugugi alla hakklihaga valmistatud Bolognese kastmele. Maitsebuketis võidutsevad ikkagi küüslauk, tomat ja basiilik.
Klikka retseptil: Lillkapsariis ja -steigid kukerpuumarjade ja seemnetega
Lillkapsast toitu valmistades on tekkiv puru kaunis tüütu. Kui aga teha seda teadlikult, valmistades nn lillkapsariisi, on tulemuseks väga huvitav ja tõepoolest riisi meenutav roog. Maitselt on see lillkapsalikult kahvatu ja annab sulle võimaluse lisada meelepäraseid ürte, vürtse, pähkleid, seemneid ja marju. Selles retseptis annavad hapukad kukerpuumarjad, seedermänniseemned ja kurkum araabiapärase maitsenüansi.
Klikka retseptil: Praetud kapsasteigid krapsaka tahiinikastmega
Pannil soolavõiga praetud tavaline peakapsas pakub maitsekogemuse, mida nii tavaliselt ja tuttavalt köögiviljalt oodatagi ei oska. Prae kapsasektorid väljast julgelt pruunikaks, seest jäävad nad ikka parajalt krõmpsuks. Kapsa naturaalsele magusale maitsele on heaks lisandiks soolakas ja pikantne tahiinikaste. NB! Valmista roog kindlasti vahetult enne serveerimist – nii saad parima maitseelamuse! Roog sobib ka veganile, kui kasutada praadimiseks või asemel õli.
Klikka retseptil: Hapukapsasalat peediga
Lihtsamast lihtsam viie minutiga valmiv salat peedist ja hapukapsast, mis samas ka tervislik ja maitsev.
Klikka retseptil: Magushapu punane kapsas vürtsidega
Mandariinid annavad kapsale tsitrusele omast värskust ja vürtsid lisavad jõulumaitset.
Klikka retseptil: Piparkoogid veganitele
Jah, ka veganitele on lemas piparkoogid. Meil on ettepanek - kui oled vegan ja lähed suguvõsa jõulupeole - tee neid endapoolseks kingiks kaasa ja ära kohe ütle, et tegu on taimse maiusega. Las üllatuvad :)
Kommentaarid (0)