Hommikumuffinite nime said need küpsetised selle järgi, kuna sobivad imeliselt just hommikusöögilauale. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Küpsetised
25. detsember 2019, 06:49

Mõnus start laisale päevale: jõuluvürtsised hommikumuffinid (2)

Hommikumuffinite nime said need küpsetised selle järgi, kuna sobivad imeliselt just hommikusöögilauale. Kui ka tööpäevahommikul nende tegemiseks aega ei ole, siis nädalavahetuse pikema hommiku jaoks sobivad need ideaalselt.

Muffinid on kiired-kerged valmistada ning ka igati kasulikud: ilma lisatud suhkruta ning kiudaine- ja valgurikkad, sisaldades lisaks ka heade rasvade allikat – mandleid. Hooajaliselt lisasin taignasse ka talviseid soojendavaid vürtse. Muul ajal võid need kas täiesti ära jätta või lisada ainult kaneeli. Igal juhul mõnus start tegusale (või laisale) päevale. 

Jõulused kaeraklii hommikumuffinid (12 tk)

  • 200 g kaerakliisid
  • 0,5 tl soodat
  • 1,5 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 1/3 tl riivitud muskaatpähklit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 väiksemat küpset banaani, koorituna umbes 150 g
  • 200 g suhkruta õunakastet (õunapüreed) või suhkruta poolenisti n-ö moosiks keedetud õunu
  • 75 g keefirit
  • 2 munavalget
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 50 g hakitud mandleid või mandlilaaste + veidi peale puistamiseks
Muffinid on kiired-kerged valmistada ning ka igati kasulikud: ilma lisatud suhkruta ning kiudaine- ja valgurikkad, sisaldades lisaks ka heade rasvade allikat – mandleid. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Valmista muffineid nii:
Sega kaerakliid sooda, vürtside ja soolaga.
Suru banaanid kahvliga püreeks ning sega juurde õunakaste, munavalged, vanilje ja keefir.
Kui kasutad värskeid õunu, lõika need kuubikuteks potti, lisa paar sl vett, et õunad potipõhja kinni ei jääks ning hauta keskmisel kuumusel vahetevahel segades umbes 15 minutit. Lase jahtuda ja soovi korral püreesta.
Sega mõlema kausi segud kokku, viimasena lisa taignasse mandlid. Jaga 12 muffinivormi vahel, puista peale veidi mandlilaaste ning küpseta 200 kraadi juures pöördõhuta umbes 20 minutit, kuni muffinid on valmis.
Lase veidi jahtuda ja serveeri kas soojalt või külmalt.

Vaata blogipositust SIIT!