EVELIN ILVESE KOKAKOOL: prantsuse jõuluhalg kastanikreemiga. Mercí, France! (9)
Biskviidiks:
6 muna
3 dl suhkrut
3 dl kõrvitsapüreed
2 dl nisujahu
0,5 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni
näpuotsaga soola
peale raputamiseks 2-3 sl suhkrut
Glasuuriks:
100g 35%-list rõõska koort
100 g tumedat šokolaadi
Kreemiks:
250 g suhkruta kastanipüreed või hautatud kastaneid
200 g pruuni suhkrut
200g vahukoort
näpuotsaga soola
Tee nii
Vahusta biskviidiks munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained-vürtsid ja sega ettevaatlikult juurde kõrvitsapüree. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne.
Pane lauale puhas küpsetuspaberileht, raputa sinna õhuke kiht suhkrut. Kummuta valmis biskviit suhkruga kaetud puhtale küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult koogi põhja all olnud paber ning keera biskviit kuumalt puhta küpsetuspaberiga koos rulli. Lase nii jahtuda.
Sel ajal, kui biskviit jahtub, tee kreem: püreesta kastanid koos suhkru ja osa vahukoorega ning kuumuta segu peaaegu keemiseni. Jahuta. Lisa ülejäänud vahukoor ja vahusta kreemiks. Määri biskviidile peale ja keera rulli. Pane vähemalt 3 tunniks, aga parem, kui üle öö – külma.
Šokolaadiglasuuriks lahusta veevannil koort kuumutades šokolaad, sega ühtlaseks glasuuriks, maitsesta soovi korral konjaki või Vana Tallinnaga ning võõpa rullbiskviit ilusasti üle.
Kaunista marjade ja pähklitega ning serveeri! Tõeline pühademaius!
Head nautimist!
Kommentaarid