Foto: Oregano
Toiduuudised
5. jaanuar 2020, 09:51

Kodukirja köögiuudised jaanuaris

Toidul on oluline roll hea enesetunde ja mõnusa äraolemise tagamisel. Turvaliselt tuttavad maitsed on alati kõrges hinnas:   toovad meelde parimaid hetki elus ja kutsuvad neid kordama.
Foto: Fazer

Fazeri käsitsi tehtud saiad

Kolmes Tallinna poes uuendatud Fazeri pagarikojast (Rocca al Mare, Kristiine ja Sikupilli Prismas) saab osta käsitsi valmistatud saiu. Tehakse need Eesti jahust ja algusest lõpuni kohapeal profipagarite käe all. On lootust, et pagarikojad laienevad ka Tartu ja Narva Prismadesse.

undefined Foto: Oregano

Oregano restoran

Hea Kreeka köögi meki saab suhu Pärnus Kreeka restoranis Oregano. Maitsvad road ja kreekalikult seltskondlik peakokk teevad olemise igati mõnusaks. Tellitud roale lisaks pakutakse maitsvaid üllatusi.

undefined Foto: Tootja

Kala Peipsi äärest

Kallastel tegutsev Rannapuura on purki ja pakki pistnud mõnusaid kalatooteid. Suurematest kauplustest võib leida kuumsuitsurääbist õlis, soolatud rääbisefileed, marineeritud lutsu, lutsumaksa ja tšugudaid. Viimane on põnev delikatess toorest kohafileest äädika- ja sibulamarinaadis. Rannapuura poest Kallastel saab osta ka värsket ja suitsukala.

Foto: Valio

Taimne kohvipiim

Valio on oma tootevalikusse lisanud või lisamas taimseid tooteid. Esimesena on poelettidele jõudnud Oddlygood Barista kaerajook, mis valmistatakse Soomes­­ kohalikust kaerast. Kaerajook on kohvipiima taimne asendaja, mis läheb kergesti vahtu, ei kihistu, on naturaalse maitsega ning sobib nii filtrikohvi kui ka espressojookidega. Kinnises pakendis jook säilib toatemperatuuril nagu teisedki kõrgpastöriseeritud kohvipiimad.

undefined Foto: Olev Mihkelmaa

Kokakursused

Tallinna rahvaülikoolis saab end täiendada ning koguda uusi ideid kokanduse vallas. Kursusi on pea igal teemal: argiroogadest pirukate-makroonide-saiade-tortide küpsetamise ja kaunistamiseni. Grupid on mõnusalt väikesed, nii et igaüks saab käed külge panna ja lõpuks kõike valmistatut maitsta. Kokandusele lisaks leiab ülikoolist terve hulga kasulikke kursusi! Vt lisa kultuur.ee

undefined Foto: Balbiino

Maiuspala ­jäätis

Maiuspala kommide austajale on lisandunud uus sõltuvust tekitav maius – jäätis. Selle­nimelistest kommidest inspireerituna on Balbiino valmistanud mandli-koorejäätise, mis maitseb sama hästi kui kommid ise – muidugi, selles on šokolaadikreemi ja India pähklit!