Piparkookidele ja jõulusaiale vahelduseks valmista värskusest pakatav juustukook, mis sobib lõpetama pidulikku õhtusööki. Foto: Kristi Rebane
Küpsetamata magustoidud
21. detsember 2019, 13:54

Piparkookidele vahelduseks: värskusest pakatav toorjuustu-laimikook (2)

Piparkookidele ja jõulusaiale vahelduseks valmista värskusest pakatav juustukook, mis sobib lõpetama pidulikku õhtusööki. Selle valmistamine on imelihtne – ainult kokkusegamise vaev. Samas, serveerides on vau-efekt garanteeritud.

Koogipõhi:

  • 200 g digestiivküpsiseid
  • 100 g võid

Täidis:

  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g hapukoort
  • 3 keskmise laimi mahl ja koor
  • 150 g valget šokolaadi
  • 2 dl vahukoort
  • kaunistamiseks veidi laimikoort + paar laimiviilu

Valmista kooki nii:
1. Koogipõhja tegemiseks purusta küpsised kannmikseris või pudrunuiaga peeneks puruks. Sulata või ja sega küpsisepuruga ühtlaseks.
2. Suru puru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm suuruse lahtikäiva koogivormi põhja ja jäta ootele.
3. Täidise tegemiseks sega toasoe toorjuust hapukoorega.
4. Riivi laimidelt koor, pressi välja mahl ja sega toorjuustuga.
5. Sulata valge šokolaad veevannil ja lisa samuti täidisesse. Vahusta koor ja sega seegi õrnalt eelnevaga.
6. Vala segu küpsisepõhjale, kata kilega ja hoia enne serveerimist vähemalt 5–6 tundi, veel parem kui üle öö külmkapis. Enne serveerimist kaunista kooki laimiviiludega.

Kook valmib 20 minutiga + tahenemise aeg!

Kooki jätkub kaheksale sööjale!