Kaneel, ingver, kardemon, muskaat ja nelk on põhjamaalastele nii südamelähedaseks saanud, et ilma nendeta oleks pühade ajal justkui midagi puudu.Foto: Public Domain Pictures / Pexels
Therese-Liise Aasma 19. detsember 2020 16:44
Kaneel, ingver, kardemon, muskaat ja nelk on põhjamaalastele nii südamelähedaseks saanud, et ilma nendeta oleks pühade ajal justkui midagi puudu. Räägime sulle, mida võiksid veel nendest jõulumaitsetest teada.

Kaneel, ingver, kardemon, muskaat ja nelk on põhjamaalastele nii südamelähedaseks saanud, et ilma nendeta oleks pühade ajal justkui midagi puudu. Räägime sulle, mida võiksid veel nendest jõulumaitsetest teada.

Paljud maitseained jõudsid esimest korda Euroopasse koju tagasi pöördunud ristisõdijate ja maadeavastajatega. Keskajal olid vürtsid väga hinnalised ja neid sai lubada endale ainult ühiskonna koorekiht. Paarsada grammi vürtsi võis maksta sama palju, kui tavainimene teenis aasta jooksul. Laiemalt hakkasid vürtsid levima alles 19. sajandil.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad