Toiduuudised

JÕULUVÜRTSIDE TEEKOND | Kust jõuavad meieni nelk, kaneel, kardemon, ingver ja mustkaatpähkel? (1)

Therese-Liise Aasma, 22. detsember 2019 15:33
Kaneel, ingver, kardemon, muskaat ja nelk on põhjamaalastele nii südamelähedaseks saanud, et ilma nendeta oleks pühade ajal justkui midagi puudu.Foto: Public Domain Pictures / Pexels

Kaneel, ingver, kardemon, muskaat ja nelk on põhjamaalastele nii südamelähedaseks saanud, et ilma nendeta oleks pühade ajal justkui midagi puudu. Räägime sulle, mida võiksid veel nendest jõulumaitsetest teada.

Paljud maitseained jõudsid esimest korda Euroopasse koju tagasi pöördunud ristisõdijate ja maadeavastajatega. Keskajal olid vürtsid väga hinnalised ja neid sai lubada endale ainult ühiskonna koorekiht. Paarsada grammi vürtsi võis maksta sama palju, kui tavainimene teenis aasta jooksul. Laiemalt hakkasid vürtsid levima alles 19. sajandil.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

07.11.2019
IMELINE KURKUM: kosutab tervist ja soojendab keha
08.10.2019
TAIMNE RETSEPT | Mandline kõrvitsakook vürtsidega