Sealiha retseptid

Kaua küpsenud seakülg (3)

Pille Enden, 22. detsember 2019, 08:21
Kaua küpsenud seakülg Foto: Jaan Heinmaa
Kaua küpsenud liha, milles vaheldumisi tai- ja pekikihid, saab nii pehme, et on lausa suussulav.  Väga hea variant asendamaks peolaual traditsioonilist seapraadi. Seaküljetükki müüakse turul ka peekoni või ribiliha nime all. Kaste määri lihale, siis kui fooliumi kamara pruunistamiseks avad ( kuid ära pane kamarale, siis kipub see kõrbema) või paku serveerimisel kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 4,5 tundi ahjus

Koostisosad
1.5 kg Sea küljetükk
2 spl Sinep
1 spl Mesi
2 tl Sool
1 tl Must pipar
KASTE
1.5 dl Magus tšillikaste
2 tk Laimi mahl
2 spl Hoisini kaste
0.5 dl Hele sojakaste
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 150 kraadini. Lõika kamarasse triibud, ruudud või rombid. Sega sinep ja mesi ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning hõõru lihasse. Keera liha fooliumisse ja pane 4 tunniks ahju.

2. Sega kastme ained ja kuumuta läbi.

3. Võta liha ahjust, tee foolium pealt lahti ja soovi korral määri nüüd liha ( NB! Mitte kamar!)  kastmega.

4. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pane liha lahtise fooliumiga ahju tagasi ja küpseta kuni kamar on krõbe, 15-20 minutit. Jälgi, et kamar ära ei kõrbeks!

5. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja lõika viiludeks.