Tarretatud Olivier salatFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
23. detsember 2019, 08:24

Tarretatud Olivier salat (2)

Tänapäevane Olivier salat on algselt Moskvas prantsuse koka Olivieri käe all valminud roaga võrreldes küll oluliselt lihtsam ja argisem roog, kuid tarretatuna on see efektne roog peolauale panemiseks. Salati võib tarretada ka pikilikus 1-liitrises keeksivormis või väikestest portsjonvormides (nt ramekiinides, kohvitassides vms). Keedetud kana asemel sobib salatisse panna ka praekana või kasutada ahjukana ülejääki. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 4-5 tundi tarretumiseks

Koostisosad
1 tk Keedetud porgand
3 tk Keedetud kartulid
300 g Keedetud kana
3 tk Keedetud muna
2 tk Marineeritud kurk
Õli vormi määrimiseks
KASTE
5 tk Želatiinileht
3 dl Kanapuljong
100 g Rohelised herned
1 dl Majonees
1 dl Hapukoor
1 spl Mahe sinep
Sool
Suhkur
Must pipar
SERVEERIMISEKS
8 tk Mustad oliivid
Tillioksad

Valmistamine

1. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Haki porgandid, kartulid, kana, munad ja marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks, sega läbi.

2. Kuumuta 1 dl puljongit ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega ülejäänud puljongiga.

3. Sega majonees, hapukoor ja sinep, maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Kaste peaks olema oluliselt maitsekam kui tavaline salatikaste, sest želatiin tõmbab tugevalt maitset tagasi. Sega hulka puljong.

4. Sega kaste salatiainetega ja tõsta õliga määritud vormi. Vormi võib katta ka toidukilega, et kummutamisel salat hõlpsamini vormist välja tuleks.

5. Pane salat külmkappi 4-5 tunniks, aga kindlam kui üleöö, tarretuma. Kuumuta vormist, kaunista viilutatud oliivide ja tilliokstega.