Köögiviljarösti fetavahuga Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
19. detsember 2019, 08:33

Köögiviljarösti fetavahuga

Rösti, Šveitsist pärit köögiviljapannkoogid, mida tavaliselt valmistatakse pannil, on nüüd küpsetatud ahjus. Hea taimne roog kergeks eineks või ka lisandiks liha-, kana- või kalaroogadele, sobib hästi ka peolauale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
25 minutit + 15 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Keskmine porgand
3 tk Keskmine kartul
1.5 dl Riivjuust
4 spl Riivsai
2 tk Väike muna
Sool
Must pipar
FETAVAHT
150 g Feta juust
0.75 dl Rõõsk koor 35%
0.5 tl Mesi
0.5 tl Must pipar
1 tl Tüümianilehed

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori porgandid ja kartulid, riivi jämeda riiviga. Sega läbi, lisa riivjuust, riivsai, munad ja maitseained.

2. Vormi massist väikesed pätsid, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit.

3. Vahusta feta juust koos koore, mee ja pipraga, sega hulka tüümianilehed. Jaga vaht röstidele või serveeri kausiga kõrvale.