Hurmaa-tsitruse salat Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
20. detsember 2019, 08:29

Hurmaa-tsitruse salat

Rikkaliku söömaaja lõpetuseks passib kerge puuviljasalat imehästi. Kaunivärviline salat lausa kutsub end sööma, lisaks vitamiinirikastele puuviljadele,on kastmes talvisele ajale sobivalt paras annus tervistavat ingverit. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Mandariin
2 tk Veriapelsin
1 tk Greip
2 tk Hurmaa
1 tk Õun
1 tk Granaatõun
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
KASTE
0.5 dl Vahtra- või agaavisiirup
1 spl Vesi
6 spl Ingveri jupp
2 spl Värskelt pressitud laimimhal

Valmistamine

1. Koori ingver ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta vahtrasiirup ja vesi  koos ingverviiludega keemiseni. Võta pliidilt ja jäta 15 minutiks seisma. Võta ingver välja. Sega hulka laimimahl ja lase täiesti jahtuda.

2. Koori puuviljad, eralda sektoriteks. Eemalda kausi kohal tsitrusesektoritelt membraanid, lase eralduval mahlal kaussi valguda ja hoia see salati jaoks alles. Tükelda sektorid väiksemaks ja pane kaussi.

3. Koori hurmaad ja lõika viiludeks, lisa tsitrustele koos granaatõunaseemnetega. Sega puuviljad läbi ja nirista peale kaste.