Küpsetised

Glögikeeks 

Pille Enden, 24. detsember 2019, 13:41
GlögikeeksFoto: Jaan Heinmaa
Jõuluajaks sobivas keeksis on kõik jõulumaitsed esindatud - glögi, ingver, kardemon , kaneel ja nelk - ja üsna tugevalt. Kui soovid mahedamat keeksi, pane vürtse poole vähem, kui retseptis kirjas. 

Koostisosad
4.5 dl Nisujahu
1 tl Jahvatatud ingver
1 tl Jahvatatud kardemon
2 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud nelk
2 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
2.5 dl Glögi
1.5 dl Õli
1 dl Suhkur
2 dl Hele suhkrusiirup
3 tk Muna

Valmistamine

8-10tk

1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 2,5 liitrine keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.

2. Sega jahu, maitseained, küpsetuspulber ja sooda.

3. Sega glögi, õli, suhkur, siirup ja munad. Vala kuivainetele ja sega läbi, kalla vormi. Küpseta ahju allosas 50-55 minutit. Proovi küpsust tikuga, kui sissetorgatud tikk jääb välja võttes puhas, on keeks küps.

4. Võta ahjust, lase 30 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis restile jahtuma. 

Samal teemal

23. detsember 2019, 13:51
10 JÕULUKOOKI JA TORTI: pane pidusöögile imeilus ja maitsev punkt!