Tomatine kalapada sidruniaioliga (1)
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
500 g Valge kala filee
2 tk Porgand
200 g Fenkol
2 spl Või
1 prk Purustatud tomatid (400g)
2 dl Valge vein
2 dl Kalapuljong
1 tk Loorberileht
1 spl Värske sidrunitüümian (või 1 tl kuivatatud tüümian)
Sool
Valge pipar
1 tl Mesi
10 tk Erivärviline kirsstomat
1 spl Maisitärklis
SIDRUNIAIOLI
1.5 dl Majonees
1 dl Hakitud petersell
2 tk Purustatud küüslauguküüs
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Valmistamine
1. Lõika kala suupärasteks tükkideks. Koori porgand ja lõika viiludeks, viiluta fenkol.
2. Kuumuta porgand ja fenkol poti põhjas kuumutatud võis läbi. Lisa purustatud tomatid, vein ja puljong.
3. Lisa loorber ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta u 20-25 minutit,kuni porgand on pehme.
4. Lisa poolitatud kirsstomatid. Sega maisitärklis vähese külma veega. Lisa hautisele ja kuumuta 2-3 minutit kuni kaste pakseneb.
5. Pane potti kalatükid ja hauta madalal kuumusel u 5 minutit, kuni kala muutub valgeks.
6. Sega majonees, petersell, küüslauk ja sidrunikoor. Serveeri hautist riisi ja/ või saia ning aioliga.
1 KOMMENTAAR