Kalatoitude retseptid

Tomatine kalapada sidruniaioliga (1)

Pille Enden, 16. detsember 2019, 10:01
Tomatine kalapada sidruniaioligaFoto: Jaan Heinmaa
Üks tummine, kuid kerge kalapada võiks praegusel liha-verivorsti hooajal olla heaks vahelduseks toidulauale. Värvilised köögiviljad annavad roale kauni värvi ning roa juurde serveeritav aioli e sidruni ja küüslauguga maitsestatud majonees pehmendab-täiendab maitset. Hautisele võib soovi korral lisada 150 g kooritud krevette. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Valge kala filee
2 tk Porgand
200 g Fenkol
2 spl Või
1 prk Purustatud tomatid (400g)
2 dl Valge vein
2 dl Kalapuljong
1 tk Loorberileht
1 spl Värske sidrunitüümian (või 1 tl kuivatatud tüümian)
Sool
Valge pipar
1 tl Mesi
10 tk Erivärviline kirsstomat
1 spl Maisitärklis
SIDRUNIAIOLI
1.5 dl Majonees
1 dl Hakitud petersell
2 tk Purustatud küüslauguküüs
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor

Valmistamine

1. Lõika kala suupärasteks tükkideks. Koori porgand ja lõika viiludeks, viiluta fenkol.

2. Kuumuta porgand ja fenkol poti põhjas kuumutatud võis läbi. Lisa purustatud tomatid, vein ja puljong.

3. Lisa loorber ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta u 20-25 minutit,kuni porgand on pehme.

4. Lisa poolitatud kirsstomatid. Sega maisitärklis vähese külma veega. Lisa hautisele ja kuumuta 2-3 minutit kuni kaste pakseneb.

5. Pane potti kalatükid  ja hauta madalal kuumusel u 5 minutit, kuni kala muutub valgeks.