Foto: Evelin Ilves
Taimetoidu retseptid
15. detsember 2019, 11:01

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: jõulukapsad mango ja mandariinidega (14)

See on  minu enda leiutatud jõulukapsaste retsept, mis tõesti kõigile väga meeldinud: Julget katsetamist kalli klassikaga, sellest võib mõni ootamatult mõnus uus elamus sündida. Sellest võib saada juba uus seeme tuleviku-Eesti jõuluklassikale.

Vaja on:

2kg head krõmpsu toorest hapukapsast (Uus-Kongo talu oma näiteks)

300g mangopüreed (EastEnd või Biona)

500g mandariine, puhastatud

Hanerasva või võid või kui tahad vegan-varianti, siis meelepärast õli (Tammejuure talu rüpsiõli näiteks)

Tee nii:

Pane kapsas koos vedelikuga paksu põhjaga potti keema, lisa juurde sorts rasvainet.

Kui juba muliseb, kalla peale mangopüree, sega hoolega läbi ja jäta väga madalale kuumusele, nii et vaevalt mulksub, hauduma. Minul käib ta ikka vähemalt 3 tundi seal.

Tavaliselt ma ei lisa soola ega suhkrut. Vahetult enne serveerimist panen kapsaste peale mandariiniviilud, lasena nad kuumaks ja kaussi tõstes segan kapsastega läbi. Mõned jätan peale kaunistuseks ka.

See roog läheb iga päevaga aina paremaks, nagu ühele korralikule hapukapsale kohane – võid seda nädal aega nautida.

Ja kui isu otsa saab, tee üks hurmav brownie jääkidest!

Head nautimist!