EVELIN ILVESE KOKAKOOL: jõulukapsad mango ja mandariinidega (14)
Vaja on:
2kg head krõmpsu toorest hapukapsast (Uus-Kongo talu oma näiteks)
300g mangopüreed (EastEnd või Biona)
500g mandariine, puhastatud
Hanerasva või võid või kui tahad vegan-varianti, siis meelepärast õli (Tammejuure talu rüpsiõli näiteks)
Tee nii:
Pane kapsas koos vedelikuga paksu põhjaga potti keema, lisa juurde sorts rasvainet.
Kui juba muliseb, kalla peale mangopüree, sega hoolega läbi ja jäta väga madalale kuumusele, nii et vaevalt mulksub, hauduma. Minul käib ta ikka vähemalt 3 tundi seal.
Tavaliselt ma ei lisa soola ega suhkrut. Vahetult enne serveerimist panen kapsaste peale mandariiniviilud, lasena nad kuumaks ja kaussi tõstes segan kapsastega läbi. Mõned jätan peale kaunistuseks ka.
See roog läheb iga päevaga aina paremaks, nagu ühele korralikule hapukapsale kohane – võid seda nädal aega nautida.
Ja kui isu otsa saab, tee üks hurmav brownie jääkidest!
Head nautimist!
Kommentaarid