Ahjuborš pardilihaga
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 2 tundi 15 minutit ahjus
2 tk Sibul
2 tk Porgand
300 g Juurseller
800 g Peet
2 spl Rapsiõli
2 spl Tomatipasta
2 tk Pardikoib
200 g Hapukapsas
3 l Vesi
3 tk Küüslauguküüs
3 tk Loorberileht
6 tk Musta pipra tera
3 tk Nelgitera
2 dl Granaatõunamahl või -kontsentraat
2 spl Punaveiniäädikas
2 tl Adžika
Sool
Suhkur
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Koori sibulad, porgandid, juurseller ja peedid ning lõika kuubikuteks. Kuumuta ahjupoti põhjas õli ja hauta selles sibula- ja porgandikuubikud 5-6 minutit. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi.
2. Pane potti juurselleri ja -peedikuubikud, pardikoivad, hapukapsas, loorber, pipar ja nelk. Kalla peale vesi ja puista u 2 tl soola. Kuumuta supp keemiseni, kata pott kaanega ja pane 2 tunniks ahju.
3. Võta pott ahjust. Tõsta pardikoivad supist välja, lükka nahk kõrvale ja rebi liha 2 kahvli abil ribadeks.
4. Lisa supile maitse järgi granaatõunamahla, adzikat ja veiniäädikat, maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Tõsta liha supisse tagasi ja pane supp veel 15 minutiks ahju.
5. Võta ahjust, timmi maitse soola-suhkru-äädikaga sobivaks. Lisa purustatud küüslauk. Serveeri hapukoorega.
Kommentaarid (0)