Linnuliha retseptid

Tempura kana magusa tšillikastmega 

Pille Enden, 14. detsember 2019, 10:19
Tempura kana magusa tšillikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt krõbedas ja õhulises koorikus suupiste on kõige maitsvam kohe peale küpsetamist. Tempura tähendab jaapanipärast friteerimist ja on sel moel valmistatud toitude üldnimi. Sarnaselt võib valmistada ka krevette, kala või köögivilju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Kanafilee (u 600g)
0.5 pk Tempura jahu (75g)
1 pk Panko paneerimishelbed (60g)
3 dl Gaseeritud vesi
Päevalilleõli fiteerimiseks
2 dl Magus tsillikaste serveerimiseks

Valmistamine

1. Lõika kanafileed ribadeks (u 7-8 cm x 1,5 cm). Sega tempura jahu gaseeritud veega paksu pannkoogitaina konsistentsiga tainaks. Tainas peaks olema nii paks, et ei voola kanaribade pealt maha.

2. Kuumuta potis õli. Õli on parajalt kuum, kui sisse  pandud saiakuubik muutub minuti jooksul tumepruuniks. Keera pliidi kuumus mõõdukaks, et tainas liiga kiiresti ei küpseks ega kõrbeks.

3. Pane suuremale taldrikule panko paneerimishelbed. Kasta kanaribad esmalt tainasse ja siis igast küljest panko paneerimishelvestesse ning tõsta õlisse küpsema. Küpseta  helepruuniks ja pane majapidamispaberile nõrguma.

4. Serveeri magusa tsillikastme või muu meelepärase dipikastmega.