Detsembris, mil menüüs on pigem toekad toidud, on kerge salat praadidele tore vaheldus. Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane 17. detsember 2019 11:43
Isu jõulutoitude järele tekib ju tavaliselt ammu enne pühi. Detsembris, mil menüüs on pigem toekad toidud, on kerge salat praadidele tore vaheldus. Hooajalisi isusid arvestades tee salat verikäkiga ja just praegu parimas vormis olevate apelsinidega.

Salat:

  • 400 g verikäkki
  • kolmandik väiksemast punasest kapsapeast
  • 3 peotäit rohelist salatisegu
  • 1 apelsin

Kaste:

  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl veiniäädikat
  • 0,5 tl sinepit
  • 1 tl mett
  • soola-pipart

Valmista salatit nii:
1. Lõika verikäkk 0,5–1 cm paksusteks viiludeks ja prae pannil mõlemalt poolt krõbedaks.
2. Riivi punane kapsas ja sega rohelise salatiga.
3. Koori ja tükelda apelsin ning jäta ootele. Lõikelauale jäänud mahl vala kastmekaussi, kuhu lisa ka oliiviõli, äädikas, sinep ja mesi. Lisa soola-pipart ja vispelda kaste ühtlaseks.
4. Sega kapsa-salatisegu kastmega ja jaga nelja taldriku vahel.
5. Tõsta igale salatiportsule apelsinitükid ja kuumad verikäkiviilud. Serveeri kohe.

Kõhu saab täis neli sööjat!