Tükike tumedat šokolaadi kohvi- või teetassi kõrvale ei tee kunagi halba!Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
15. detsember 2019, 12:32

Eriti hõrk maius: tšilli ja vaarikaga šokolaaditahvlid

Tükike tumedat šokolaadi kohvi- või teetassi kõrvale ei tee kunagi halba. Kui mõtled oma kaalunumbrile, siis õigusta ampsu sellega, et tume šokolaad on pungil antioksüdante ja särtsakas tšilli teeb pai nii kõhule kui ka tujule.

Vaja läheb:

  • 200 g tumedat, 70% šokolaadi
  • ¼ tl tšillihelbeid või Cayenne’i pipart
  • 50 g kuivatatud vaarikaid
  • jõhvikaseemneid (leiab käsitöö- ja kondiitripoodidest)

Valmista šokolaadi nii:
1. Voldi fooliumist kolm u 15 × 7 cm ristkülikukujulist ja 1 cm kõrguste äärtega vormi.
2. Sulata šokolaad veevannil, lisa tšilli ja sega ühtlaseks.
3. Vala šokolaad vormidesse veidi õhemalt kui tavalised šokolaaditahvlid, et tulemus jääks eriti hõrk.
4. Puista sulašokolaadile kuivatatud vaarikad ja jõhvikaseemned. Kauni tulemuse saamiseks mängi mustritega, näiteks lao vaarikad tahvlile diagonaalis triipudena, südamekujuliselt või pudista marjad peeneks ning puista šokolaadile hoopis täppidena. Lase šokolaadil enne maiustamist täielikult taheneda.

Veel maitseid!
Võid šokolaadile lisada ka terveid või hakitud pähkleid, küpsisetükke, rosinaid või muid kuivatatud puuvilju.

Retsepti järgi valmib kolm šokolaaditahvlit!

Hea mõte!
Pilkupüüdvad šokolaaditahvlid sobivad koduseks maiustamiseks, aga läbipaistvas tsellofaanis ka kingikotti või külakostiks.