Küpsetised

Kolme juustu pirukas keedutainast põhjal  

Pille Enden, 13. detsember 2019, 10:29
Foto: Jaan Heinmaa
Kolme juustu täidisega pirukas sobib nii soojalt koos värske salatiga kui jahtunult. Juust võiks olla tugeva maitsega nt emmental, västerbottensost vms. Keedutainast põhi jääb õhulisem kui muu tavapärane pirukapõhi.

Koostisosad
KEEDUTAINAPÕHI
2 dl Vesi
100 g Või
2 dl Nisujahu
2 tk Muna
0.5 tl Sool
0.5 tl Küpsetuspulber
Või vormi määrimiseks
TÄIDIS
2 dl Köögikoor
2 tk Suur muna
150 g Riivitud emmentali juust
30 g Riivitud parmesan
75 g Sinihallitusjuust
1 dl Hakitud petersell
0.25 tl Must pipar
Sool

Valmistamine

8-10 tk

1. Mõõda vesi ja või kastrulisse ning kuumuta, kuni või on sulanud.  Siis kuumuta keemiseni ja kummuta keeva vedelikku jahu, samal ajal segades. Sega, kuni moodustub tihke tainapall.

2. Võta kastrul pliidilt ja lase umbes 10 minutit jahtuda. Sega ükshaaval hulka esmalt munad,  siis sool ja küpsetuspulber.

3. Suru tainas 24-26 cm võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Seda on kõige hõlpsam teha käega.

4. Täidiseks sega koor ja lahtiklopitud munad, lisa riivjuustud ja murendatud sinihallitusjuust. Haki petersell ja sega täidise hulka. Maitsesta pipra ja vajadusel ka soolaga.

5. Vala täidis vormi. Küpseta 220-kraadises ahju allosas 30-35 minutit. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja serveeri värske salatiga.