AhjurosoljeFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
11. detsember 2019, 09:50

Ahjurosolje fetajuustuga

Rosolje võib olla ka soe ja valmida ahjus!  Valmista mahe ahjuroog kartulite asemel lihaprae lisandiks või serveeri iseseisva roana. Soovi  korral võib veel lisaks valmistada kastme majoneesist ja vahustatud koorest ning maitsestada soola ja pipraga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Suur kartul
3 tk Suur porgand
3 tk Keskmine peet
1 tk Õun
1 tk Sibul
2 tk Marineeritud kurk
0.5 dl Hakitud petersell
1 spl Hakitud tüümian
150 g Fetajuust
1 dl Õli
2 tl Sinep
1 spl Punase veini äädikas
Sool
Must pipar
Õli vormi määrimiseks

Valmistamine

1. Pese juurviljad. Keeda kartuleid ja porgandeid ühes potis 10-15 minutit. Keeda peete eraldi potis 20-25 minutit. Kurna ja lase jahtuda. Koori ja lõika väikesteks kuubikuteks.

2. Lõika marineeritud kurgid kuubikuteks, haki sibul.

3. Sega kartuli-, porgandi- ja peedikuubikud ning hakitud petersell läbi ja pane võiga määritud ahjuvormi.

4. Klopi õli ja sinep läbi, lisa maitseained. Vala vormi ja sega ainetega läbi.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni juurviljad on pehmed. Sega hulka kurk, sibul ja veiniäädikas, küpseta veel 10 minutit.

6. Koori õun, eemalda südamik ja lõika väikesteks kuubikuteks. Võta vorm ahjust ja sega hulka hakitud õun. Maitsesta roog vajadusel veel soola-pipra ja veiniäädikaga. Pane peale murendatud feta juust ja sega köögiviljadega läbi.