JõulumandlidFoto: Jaan Heinmaa
Magustoidud
10. detsember 2019, 09:13

Jõulumandlid

Magusad, soolakad ja vürtsikad mandlid on just need, mida jõulukuul hea näksida. Ja hea ka kingituseks valmistada. Sobivad nii kooritud kui ka koorimata mandlid.
Koostisosad
300 g Mandlid
1 spl Rapsiõli
3 spl Tume toidusiirup (Dansukker)
1.5 tl Soolehelbed või kivisool
2 tl Kaneel
1 tl Jahvatatud ingver
1 tl Jahvatatud kardemon
1 tl Purustatud must pipar

Valmistamine

300g

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Aseta küpsetuspaber ahjuplaadile.

2. Mõõda õli, siirup ja maitseained kaussi. Lisa mandlid ja sega hoolikalt läbi. Laota mandlid ahjuplaadile. Tee seda kahvliga, nii saad pähkleid paremini üksteisest eraldada. Küpseta ahju keskel 10 minutit. Siis sega läbi, ikka kahvliga, ja küpseta veel 5 minutit. Sega veel kord, tõsta mandlid ahju tagasi, keera kuumus kinni ja küpseta jääkkuumuses veel 7–8 minutit.

3. Tõsta mandlid küpsetuspaberil restile jahtuma. Lase täielikult maha jahtuda, enne kui kaussi või purki valad. Säilivad külmkapis kinnises anumas umbes 2 nädalat.