Kes varus sügisel Peipsi sibulaid, soovitan pirukategu kindlasti ette võtta just nende magusate siiruviirulistega.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
10. detsember 2019, 06:58

TEEME TEISITI: Peipsi siiruviirulistest toorjuustu-sibulapirukas

Oleme harjunud lahtiseid pirukaid tegema muna-piima- või muna-kooreseguga. Pirukas jääb aga maitsev ka toorjuustuga. Kes varus sügisel Peipsi sibulaid, soovitan pirukategu kindlasti ette võtta just nende magusate siiruviirulistega. Pirukapõhjaks kasuta oma lemmikmuretainast või proovi seda põnevat toortatrajahust põhja. Pirukat jagub neljale! 

Pirukapõhi:

  • 200 g toortatrajahu
  • 75 g võid
  • 1 tl soola
  • 2–3 sl külma vett

Täidis:

  • 500 g sibulaid
  • 1 sl võid
  • 1 tl soola
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 muna
  • 100 g Cheddari või muud tugevamaitselist juustu

Valmista pirukat nii:
1. Pirukapõhja tegemiseks blenderda toortatrajahu, külm või ja sool liivataoliseks puruks. Lisa külm vesi ja näpi puru sõrmedega ühtlaseks. Suru tainas 11 × 35 cm pirukavormi ja pane täidise valmimise ajaks külmkappi.
2. Koori sibulad ja lõika poolrõngasteks. Prae sibulaid madalal kuumusel võis 20 minutit, kuni need on pehmed, aga mitte pruunistunud. Poole praadimise vahel maitsesta sibulaid soolaga.
3. Sega toasoe toorjuust munadega.
4. Pudista pool juustust pirukapõhjale, laota peale sibulad ja kata toorjuustuseguga. Kõige peale puista ülejäänud juust ja küpseta pirukat pöördõhurežiimil 180kraadises ahjus 30 minutit, kuni see on pealt kergelt kuldne.

Pirukas valmib 1 tunni ja 15 minutiga!